Storitve

Kaj je kavitacija in kako deluje?

Kavitacija je terapija, ki temelji na nizkofrekvenčnem ultrazvoku. Pri kavitaciji pod vplivom nizkofrekvenčnega ultrazvočnega valovanja nastanejo mehurčki, ki zrastejo do določene velikosti in se nato sesedajo sami vase. kavitacija7Ob tem se sprosti energija v obliki toplote in pritiska, ki zlahka razbije povečane maščobne celice v podkožju, ker njihove membrane niso odporne na nastale vibracije. S tem druga tkiva, kot so mišice, živci in žile, ostanejo nedotaknjena. Vse to poteka brez bolečin. Maščoba se iz razbitih maščobnih celic v obliki trigliceridov izlije v medcelično tekočino in se s pomočjo encimov razgradi. Del teh se porabi za energijo, del pa se v jetrih razgradi vključno s tistimi iz hrane. Odpadni produkti prehajajo iz telesa tudi preko limfe, torej s potenjem in preko urina. Po terapijah kavitacije, okrevanje ni potrebno, takoj lahko nadaljujete z vsakodnevnimi aktivnostmi in opravki.

V času izvajanja terapij je potrebno upoštevati:

Da pomagamo telesu izločit čim več maščobe, na varen, zdravju neškodljiv način, moramo piti veliko vode, najmanj 2 do 3 litre na dan, priporočljiva  je tudi fizična aktivnost, v tem času se odsvetuje pitje alkohola, kave in uživanje mastne hrane. Tudi brez vadbe so s kavitacijo doseženi odlični rezultati, če pa je poleg še fizična vadba so toliko boljši.

Za koga je kavitacija primerna?

Tako za ženske kot moške, ki imajo težave z nakopičenimi maščobnimi oblogami, za odstranjevanje celulita in za učvrstitev kože. Za mlade mamice po porodu in za oblikovanje telesa. Skratka vsem, ki so starejši od 15 let, ter jim to dovoljuje njihovo zdravstveno stanje –  glej kontraindikacije.

Za koga ni primerna – kontraindikacije:

Kljub številnim študijam, ki so dokazale varnost te terapije, se kavitacija odsvetuje:

 • osebam, ki imajo težave z jetri, ledvicami, strjevanjem krvi,
 • sladkornim bolnikom, doječim mamicam in nosečnicam,
 • v primeru akutnih bolezni, če imate srčni spodbujevalnik ali kakršen koli vsadek, raka, zmanjšano delovanje ledvic, trebušne slinavke,
 • v primeru thrombophlebitisa, žilnih bolezni, akutne sepse, tumorjev,
 • v času radijskih terapij,
 • v primeru povišane telesne temperature.

V primeru drugih zdravstvenih težav, se prej posvetujte s svojim zdravnikom.

Koliko terapij je potrebnih ter kakšni so rezultati?

Rezultati terapije nihajo od pacienta do pacienta in so odvisni od več dejavnikov. Vzrok različnih rezultatov je v:  številu terapij ki jih posamezna stranka opravi, starosti, različni zgradbi tkiva, metabolizma oz. presnove posameznika, prehranjevalnih navad, zdravil,  hormonskih sprememb, količine in zastaranosti maščobnih oblog, ter od tega, ali stranka upošteva in izvaja navodila za domov (zaužita tekočina, odrekanje kavi in alkoholu, fizična aktivnost, prehrana,..) V glavnem se priporoča najmanj 6 terapij,  po 12 terapijah pa sledi obvezen premor, nato pa terapije lahko ponovimo, seveda če je to še potrebno. To pomeni, da v naprej ne moremo vedeti koliko terapij bo potrebnih za določen rezultat, oziroma vam v naprej zagotoviti koliko cm obsega boste izgubili po določenem številu terapij.  To je odvisno od že naštetih dejavnikov, ter tega, koliko odvečnega maščevja ima posamezna stranka – nekateri imajo odveč le nekaj centimetrov, ki se jih da odpraviti z manjšim številom terapij.

Kaj pomenijo zvoki, ki jih slišimo med terapijo?

Po zvokih stranka lahko oceni kvaliteto, oziroma moč aparature, s katero izvajajo kavitacijo. Če ni zvokov in če se nič ne čuti, je aparatura nizke moči. Pri nas stranka med terapijo čuti toploto, včasih zbadanje, ter šumenje v ušesih. Ravno tako stranka ob izvajanju terapije sliši zvoke, ki jih terapevt skoraj ne sliši, to so ultrazvočni valovi, ki potujejo po tkivih po telesu in uničujejo maščobne celice.

Je kavitacija bolj učinkovita kot druge metode, ali se nato spet takoj zredimo?

Da, kavitacija je bolj učinkovita od vseh ostalih metod in aparatur. Je postopek, kjer se posamezne maščobne celice ne samo izpraznijo, ampak se njihove prazne membrane tudi izločijo iz telesa. Zato je bolj učinkovita kot hujšanje z dieto, ker se maščobna celica v celoti odpravi iz telesa in se pozneje težje in počasneje zredimo. Ko se tkivo regenerira, pa je zopet odvisno od posameznika in njegovih prehranjevalnih navad, ter fizične aktivnosti, po kolikšnem času se obnovijo maščobne celice.

Postopek

kavitacija5V našem salonu si lahko privoščite oblikovanje telesa s kavitacijskim tretmajem. Priporočamo, da 1 uro pred tretmajem ne jeste ampak pijete veliko vode. Pred začetkom tretmaja se je potrebno sleči do spodnjega perila. Najprej izvajamo postopek kavitacije na željenem predelu telesa, nato na ta del telesa namažemo kremo s toplotno aktivno formulo za učinkovito odstranjevanje celulita in obsega in jo vmasiramo. Nadaljujemo z elektrostimulacijo mišic, med katero se stranka sprosti in umiri, na koncu pa naredimo še piling, ki ga stranka spere pod sproščujočim toplim tušem.

Za boljši rezultat priporočamo telesno aktivnost v naslednjih 6 urah po tretmaju. Ne pozabite piti veliko vode.

Cenik – Oblikovanje telesa

Storitev Cena
Oblikovanje telesa s kavitacijskim tretmajem (1 obisk) – 100 min 50,00 EUR
Paket oblikovanja telesa s kavitacijskim tretmajem – 3 obiski 140,00 EUR
Paket oblikovanja telesa s kavitacijskim tretmajem – 5 obiskov 220,00 EUR
Paket oblikovanja telesa s kavitacijskim tretmajem – 8 obiskov 350,00 EUR

Depilacija je pol-trajna metoda odstranjevanja dlak, ki odstrani dlako skupaj s korenino. Koža ostane brez dlak od dva do štiri tedne.

depilacija8

Postopek depilacije izvajamo na sledečih področjih telesa: roke, noge, bikini, pazduha, hrbet, trebuh in obraz.

Pri nas izvajamo dve tehniki depiliranja:

S toplim voskom

Topel vosek nanesemo na kožo, na vosek pa položimo trak. Dlačice odstranimo s hitrim potegom traku v nasprotni smeri rasti dlak. Tehnika se izvaja predvsem pri depilaciji nog, rok, hrbta in trebuha.

Z vročo smolo

Vroča smola, se nanaša na kožo s spatulo. Na smolo položimo trak, ki ga potegnemo v nasprotni smeri rasti dlak. Tehnika se uporablja na občutljivejših predelih kože na telesu (bikini, pazduha, obraz). Da je depilacija uspešna, morajo biti dlačice dolge vsaj 5 mm.

 

depilacija6Intimna brazilska depilacija je odstranjevanje dlak na predelu bikinija, venerinega grička in sramnih ustnic. To vrsto depilacije pri nas izvajamo z vročo smolo. Prednost brazilske depilacije je predvsem higiena, gladka in mehka koža ter posledično tudi počasnejša in redkejša rast dlak. Storitve intimne depilacije so na voljo le ženskam.

eyebrowsV našem salonu obrvi oblikujemo s pinceto, razen v primeru, ko je poraščenost res močna (na sredini se lahko obrvi skoraj stikata). Takrat se za odstranitev odvečnih dlak uporabi vroča smola. Ko vam v salonu uredimo linijo in oblikujemo lok obrvi na vaš tip obraza, lahko obliko doma ohranjate tako, da si obrvi (tiste, ki zrastejo izven linije) redno pulite vsake štiri dni. Priporočamo previdnost pri puljenju, saj se hitro zgodi, da izpulite kakšno dlačico preveč. Tam nastane luknja in obstaja možnost, da dlačica ne bo nikoli več zrasla.

 

Barvanje obrvi ali trepalnic

Barvanje obrvi ali trepalnic je idealna rešitev za vse ki bi radi prihranili čas z risanjem obrvi in nanašanjem maskare. Popolna rešitev tudi v primeru zelo svetlih ali sivih dlačic.

Za barvanje obrvi ali trepalnic se lahko odločite posamezno ali pa med obrazno nego. Po barvanju obrvi je priporočljivo še oblikovanje, za optimalni učinek.

Barve ne povzročajo izpadanje obrvi ali trepalnic, obstojne pa so približno 2 do 3 tedne.

Cenik – Depilacija

Storitev Cena
Cele noge (vključen bikini predel) 22,00 EUR
Do kolen 11,00 EUR
Stegna 11,00 EUR
Bikini predel 5,00 EUR
Brazilska 12,00 EUR
Trebuh 5,00 EUR
Pazduhe 5,00 EUR
Roke 8,00 EUR
Ledveni predel hrbta 6,00 EUR
Zadnjica 6,00 EUR
Hrbet (moški) 10,00 – 12,00 EUR
Prsi (moški) 10,00 – 12,00 EUR
Brčice 3,00 EUR
Obraz 3,00 EUR

jessicaV našem salonu nudimo nego naravnih nohtov po sistemu Jessica, kjer z negovalnim oljem in kremo poskrbimo za urejeno in zdravo obnohtno kožico, ter oblikujemo prosti rob nohta. Sledi piling in maska rok. Tu lahko po vaši želji vključimo tudi nego rok s parafinsko oblogo, ki še poveča negovalni učinek maske. Po negovalnem delu manikure, sledi lakiranje nohtov. Pri nas lahko izbirate med lakiranjem z navadnim lakom in gel-lakom.

Za lakiranje z navadnim lakom uporabljamo lake znamke Jessica. Jessica Vartoughian vodi družbo Jessica Cosmetics International, ki jo je ustanovila že kot mlada. Prva je odkrila, promovirala in učila naravno nego nohtov. Njena klinika, ki je še vedno center inovacij, je bila prva, ki se je ukvarjala izključno z nego nohtov. Jessica pravi, da je zdravje osnova negovanja nohtov in kože, njeni produkti pa so sestavljeni tako, da kar najbolj vzpodbujajo naravne moči zdravljenja, ki jih ima telo. Jessicini produkti se dandanes prodajajo v vseh uglednih kozmetičnih hišah v Ameriki, Evropi in Aziji.

Lakiranje poteka tako, da na nohte najprej nanesemo podlak, ki ščiti nohte pred zabarvanjem, ter jim daje trdnost. Sledi nanos dveh plasti barvnega laka po vaši želji. Nazadnje nanesemo nadlak, ki ščiti barvni lak pred krušenjem. Lakiranje zaključimo s kapljicami za hitro sušenje, ki površinsko posušijo lak v 60 sekundah.

Po želji lahko med lakiranjem vključimo krašenje nohta s kristalčki, bleščicami, nalepkami in drugimi dekoracijskimi izdelki za nohte.

Po tem lakiranju je potrebna previdnost in potrpežljivost, saj lak potrebuje 1 do 2 uri časa za sušenje. Nohti z navadnim lakom bodo ostali lepi do 7 dni. Za boljšo obstojnost je naslednji dan priporočljivo nanesti eno plast nadlaka. Lak lahko odstranimo z odstranjevalcem laka za nohte.

Za lakiranje z gel-lakom uporabljamo lake švedske znamke Depend.

manikura1Pri lakiranju z gel-laki (ali UV lakiranju) so koraki enaki kot pri navadnem laku, le da vsako plast gel-laka posušimo v UV ali LED lučki, kjer se gel-lak utrdi. Tudi tu se lahko poigramo z dekoriranjem nohtov ali kombiniranjem barvnih gel-lakov. Po tem lakiranju si privoščimo še nego z oljem za obnohtno kožico ter roke namažemo z negovalno kremo. Nohti so popolnoma suhi, zato lahko nemudoma in brez strahu pred krušenjem laka nadaljujete z dnevnimi opravili. Nohti z gel-lakom bodo ostali lepi tudi do 4 tedne. Za varno odstranitev gel-laka priporočamo ponovni obisk v salonu, da bodo nohti še naprej zdravi, močni in sijoči.

Parafinska nega rok je primerna za kožo na rokah, ki je zelo suha, razpokana, utrujena in za roke, ki so zelo izpostavljene zunanjim ali kemičnim vplivom. S svojim toplotnim učinkom pa pomaga tudi pri težavah s sklepi in pri revmatoidnem artritisu. Obrazna nega preprečuje zgodnje staranje in pospešuje regeneracijo kože.

 

Postopek:

Roke umijemo in naredimo piling, da odstranimo odmrle celice kože in s tem ustvarimo ugodne pogoje za absorbcijo učinkovin v globje plasti kože. Nato na roke nanesemo masko, ki vsebuje vitamina C in E, aloe vero ter ureo. Roke potopimo v topel parafinski vosek, nataknemo rokavice za enkratno uporabo in bombažne rokavice. Maska se pod vplivom toplote lažje vpije v kožo na rokah in jo tako nahrani. Parafin z rok snamemo po 15 minutah ter roke namažemo z negovalno kremo.

Po končani negi bo koža vaših rok mehka, dišeča in voljna, dotik svilen, nohti pa bolj prožni in sijoči.

Cenik – Manikura

Storitev Cena
Manikura (nega naravnih nohtov, piling in maska rok) 18,00 EUR
Manikura z naravnim lakiranjem (nega naravnih nohtov, piling in maska rok, lakiranje) 25,00 EUR
Parafinska nega rok (piling in maska rok, parafinska kopel) 10,00 EUR
Nega naravnih nohtov 10,00 EUR
Navadno lakiranje na rokah 10,00 EUR
UV lakiranje nohtov na rokah (vključeno odstranjevanje) 20,00 EUR

beautiful female legs isolated on whitePedikura je kozmetični postopek s katerim vašim stopalom izboljšamo izgled, vam olajšamo korak ali vas rešimo tegob, ki vam jih povzročajo noge zaradi raznovrstnih obremenitev, ki posledično prizadanejo zdravje nog ali pa ste si jih prislužili zaradi premalo skrbne nege.

Čeprav se večina ljudi bolj posveti negi nohtov na rokah, je tudi nega nohtov na nogah pomembna za osebno urejenost.

pedikura2Pedikura se začne z namakanjem nog v sproščujoči kopeli, ki zmehča otrdelo kožo in nohte. Noge po kopeli dobro osušimo, saj je vlažna koža raj za glivice in druge mikroorganizme. Preden se lotimo oblikovanja in urejanja nohtov, odstranimo s stopal trdo kožo in morebitne otiščance ter kurja očesa. Negi stopal sledi nega nohtov, kjer uredimo obnohtno kožico. Pri oblikovanju nohtov je predvsem pomembno pravilno rezanje, pri čemer so ranljivi zlasti nohti palcev. Nohte režemo vedno naravnost in nikoli na okroglo, saj se lahko napačno rezan noht vraste, kar je zelo boleče. Razpoke ali neestetska mesta na nohtih za lepši videz zgladimo in spoliramo, po vaši želji pa jih tudi barvno ali francosko polakiramo. Pred lakiranjem nohtov namažemo noge z negovalno peno in jo vmasiramo.

Lepa stopala in urejeni nohti na nogah so znak zdravja in lepote, zato jim privoščite redno nego. Nohti na nogah rastejo počasneje kot nohti na rokah, zato je dovolj, da se za temeljito pedikuro odločimo enkrat na mesec. Pedikura je primerna za vse – tako ženske kot moške.

pedikura3

Cenik – Pedikura

Storitev Cena
Pedikura 22,00 EUR
Pedikura z navadnim lakiranjem 26,00 EUR
Striženje nohtov 4,00 EUR
Navadno lakiranje na nogah 6,00 EUR

mariagallandMaria Galland Paris – mednarodno priznana blagovna znamka kozmetike za salone, katere recept za uspeh temelji na treh področjih: Najvišja kakovost, kozmetične inovacije, in zelo učinkovite in individualizirane nege so tisto, kar postavi to vrhunsko znamko v svoj razred.

V zgodnjih šestdesetih letih prejšnjega stoletja je bila Maria Galland s svojo avantgardno vizijo ohranjanja mladostne lepote in sijaja kože, v koraku s časom. Skupaj z dermatologom, je razvila tako edinstven negovalni koncept kot je edinstvena koža sama. Še danes, več kot 50 let pozneje, ta koncept postavlja standarde v lepotni negi.

V njeni pariški rezidenci je Francozinja odprla ‘lepotno – svetovalni salon’, v katerem je ponujala prilagojeno ‘lepoto po meri‘. Negovalni programi so ciljali na potrebe vsakega posameznega področja kože. Ti so bili zelo odobravani in kmalu je Maria Galland ustanovila svoje prve raziskovalne laboratorije in proizvodne obrate. Kasneje je odprla svoj prvi lepotni salon na pariški aveniji Rue Chateaubriand, kjer je ponujala izdelke in nego pod svojim lastnim imenom.

Po mnogih uspešnih letih, seganja tudi izven meja Francije, se je lepotna pionirka upokojila in mednarodno dejavno podjetje Maria Galland Paris je prevzela skupina Klosterfrau.

mariagalland2Sedaj več kot 10.000 lepotnih salonov in zdravilišč v več kot 40 državah uporablja izdelke in negovalne tretmaje Maria Galland Paris. Ta uspeh je zgrajen na dolgoletni tradiciji in se opira na močnega duha inovacij, zaradi česar je Maria Galland Paris eno najbolj sodobnih podjetji v kozmetiki in lepotni industriji.

Zelo pestra izbira izdelekov Maria Galland vključuje tudi linijo za zaščito pred soncem, make-up linijo in negovalni koncept, razvit posebej za moške – nega kože, ki zadovolji vse potrebe.

Kozmetika Maria Galland je brez dvoma kakovost brez primere, kar navajajo tudi številni argumenti:

 • Nenehno posodobljena znamka, ki ponuja učinkovite proizvode z najnovejšimi aktivnimi sestavinami.
 • Ekskluzivne sestavine in sofisticirane ročne negovalne tehnike uporabe.
 • Inovativni lepotni in negovalni proizvodi.
 • Nenehne raziskave in razvoj.
 • Holističen in individualen koncept postopkov.
 • Edinstvena ponudba: Profilift postopek, Cocoon penasta maska ipd.
 • Po vsem svetu spoštovani profesionalni proizvodi, ki omogočajo vidne rezultate.
 • Znamka, ki ni močna samo v vrhunskih proizvodih, ampak tudi v stalni strokovni podpori.

Kozmetična linija Maria Galland je pristona v 45 državah  sveta in ima svojo uspešno pot tudi v Sloveniji. Danes je kozmetika Maria Galland sinonim za kakovost in je kozmetika številka ena v Franciji, Nemčiji, Švici, Avstriji, Tajvanu, na Hrvaškem ter vodilna na številnih drugih tržiščih na področju profesionalne kozmetike za nego kože.

Cenik – Obrazna nega, obrvi in trepalnice

Storitev Cena
Obrazna nega Maria Galland 38,00 EUR
Oblikovanje obrvi 3,00 EUR
Trajno barvanje obrvi ali trepalnic 5,00 EUR

Cenik

Upamo, da so vam naše storitve všeč. Oglejte si cenik.